petek, 20. februar 2015

FOOD: Strawberry pancakes

Tokratna objava je malce drugačna od ostalih, pa vendarle, zakaj ne?! Sama res obožujem palačinke na 1000 in 1 način, še posebej, če gre za zdravo različico. Tokrat prilagam recept enega načina priprave okusnih, predvsem pa zdravih ameriških palačink, ki jih lahko pojeste, ne da bi se pri tem počutili krivo.

Sestavine za 6 palačink:
- 4 jajce
- 3 JŽ ovsenih kosmičev
- 5 JŽ kokosove moke
- 4 JŽ grškega jogurta
- puding (v mojem primeru jagodni puding)
- vroče sadje

Če želite bolj puhaste palačinke vam priporočam, da beljake in rumenjake posebej zmiksate. Vse sestavine, z izjemo vročega sadja, premešate skupaj v eni posodi. Pri tem morate biti pozorni, da masa ni ne pregosta ne preredka. Vse je čisto odvisno kako polno žlico bote uporabili za določeno sestavino - morda je bolje, da za začetek uporabite 4 polne JŽ kokosove moke, pa potem vidite kakšna masa je. Sama občasno uporabim tudi še banano, vendar pa ni potrebna. Vse skupaj pečem na kokosovem maslu, ki ga uporabim samo pri prvi palačinki - tu ga dam malo več. Na koncu sem jih namazala z grškim jogurtom (najrajši imam Lidl-ovega), povrhu pa sem posula še malo kokosove moke, lahko tudi malo ovsenih kosmičev, nanje pa sem nato dala še vroče jagode skupaj s sokom.

Dober tek!

10 komentarjev:

  1. Jaz prav tako obožujem amarican pancakes. Sploh za zajtrk. Sicer jih imam najraje s skuto in ananasom. Bom zagotovo preizkusila še tvoj recept:)).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem nora na skuto hehe sem delala že tudi s skuto in so božanske! :)

      Izbriši
  2. Zgledajo super! Moram enkrat poskusit tudi sama :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ojoj kako dobro zgledajo ! Moram sprobati v kratkem :)
    http://cindysabolcecblog.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hvala za deljenje recepta :)

    xoxo

    OdgovoriIzbriši

Thank you for all your lovely comments!