nedelja, 22. februar 2015

How to clean your makeup brushes

Živjo lepotičke! Ker smo punce rade naličene, moramo poskrbeti tudi za naše čopiče, da še naprej delujejo ''brezhibno''. Pred kratkim sem si kupila set čopičev, katere prevažam iz Ljubljane domov in obratno, čeprav imam doma druge. Dobro je, da si večkrat mesečno vzamemo čas in jih umijemo, saj ni dobro, da vsa ta kozmetika ostaja na čopičih mesece in mesece. Sicer pa vam vzame samo nekaj minut. Danes sem se sama lotila umivanja treh čopičev, ostale sem uredile pred nekaj dnevi. Predstavila vam bom hiter in enostaven postopek umivanja čopičev, pri tem pa vam ni potrebno hoditi v trgovino, saj imate vse kar potrebujete kar doma.
Čopič zmočimo pod toplo vodo, pri tem pa pazimo, da voda ne zaide v predel, kjer se čopič sestavlja (s palcem držim na tem predelu). Če voda zaide v ta predel, se nam lahko zgodi, da bo čopič začel razpadati kot tudi ščetine na njem, zato previdno.
Nato vlakna namilimo s šamponom (baby šampon, milo za roke ...), v mojem primeru je to Fitoval šampon, občasno pa uporabim kar koprivin šampon. Na vlakna ga nanesem v res majhni količini, saj se dosti namili. Milim ga v smeri vlaken, se pravi od čopiča navzdol.
Nato čopič oz. vlakna pod toplo vodo speremo, občasno lahko tudi malo ''potapkamo''. Po spiranju čopič otremo s papirnato brisačo, da se vpije odvečna voda. Sušiti ga damo nekam na toplo, v mojem primeru na radiator (pri ne preveč visoku temperaturi), pri tem pa smo pozorni, da čopičev ne postavimo tako, da vlakna ležijo na podlagi, saj se nam lahko zgodi, da vlakna po sušenju ostanejo v takšni obliki.

xoxo, Valentina

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Thank you for all your lovely comments!