nedelja, 15. februar 2015

#BreakUpAndMove

Odločila sem se, da kar danes spišem objavo o beauty dogodku, čeprav sem nameravala počakati na profi slike, ampak v redu. Tako sem se včeraj udeležila beauty eventa v Ljubljani, imenovanega Break Up And Move. Za spremembo sem Valentinovo preživela drugače. Trajal je dobre 3 ure, punce pa smo se na veliko zabavale kot tudi kaj naučile - s sabo smo odnesle nekaj novega znanja. Na dogodek smo lahko povabile tudi kakšno prijateljico, da je bilo zato še bolj prijetno. Moram priznati, da mi je bil prostor res zelo všeč. Lepa postavitev, lepi kosi pohištva, vse je bilo lepo. Dodati pa moram, da je dogodek potekal vzporedno v več evropskih in kanadskih mestih.

Ko smo vstopile, so nam punce vzele plašče, me pa smo si izbrale barvo broške, ki so omogočila, da smo se punce lažje razdelile za kasneje, ko smo šle v delavnice. Všeč mi je bila pogostitev - bili so raznorazni prigrizki, ki so bili prava paša za oči, prav tako pa so nas pogostili s soki kot tudi smoothie-ji.


Preden smo se namenile v delavnice, smo si pogledali kratek odsek videa, ki je bil namenjen dogodku - Brez skrbi, za prave odločitve. Spregovorila je znana psihologinja, prof. Maja Vukasović Ljubičić, kasneje pa smo punce zaplesale en res dober ples. Za tem pa so sledile delavnice. Prva delavnica se je imenovala Selfielosophy, ki jo je vodil fotograf Alex Štokelj. Spregovoril je o tem, kako se pravilno dela selfi-je. Tako punce in fanti, selfiji se pravilno delajo tako, da kamero na splošno postavimo višje od nas, pri tem pa obraza ne povzdigujemo (kar nas večina dela hehe), saj potem zgleda kot da imamo podaljšan vrat. V tem smo se seveda tudi preizkusile, na začetku pa je nastalo še nekaj portetov. Na voljo smo imele tudi nekaj produktov kot so okvir, žoga, klobuk in dežnik. Prav tako smo imele ne voljo dva prostora: sedežna z mizo ali pa roza platno. Naučile smo se tudi pravila s svetlobo. Je pa tako, da je vsaka delavnica trajala 30 minut, kar je šlo res zelo hitro. Delavnica mi je v bistvu bila všeč. Na začetku sem si mislila, ah saj pa znam selfije delati, potem pa ugotovim, da sem delala največje napake (hehe). Pa tudi Alex je zanimiva oseba z velikim smislom za humor. Alex bi rekel: Ne pozabi, veliko lepša si, ko najdeš svoj pravi kot in pokažeš bleščeči nasmeh, kot pa takrat, ko stisneš ustnice v ''duck face''.


Naslednja delavnica je bila Fun Control, ki jo je vodila ginekologinja dr. Darija Strah. Povedala nam je malo več o kontracepcijskih metodah, na koncu pa so sledila vprašanja. Pogovor je sledil v res prijeten prostoru.


Sledila je delavnica Cherry On Top, ki sta jo vodila Teja Perjet in Jani Jugovic, znana sta kot tekmovalca v Gostilna išče šefa, prav tako pa imata svojo restavracijo, imenovano Tejani Kitch'n. Delavnice sem se res veselila, ker obožujem kuho in peko. Vesela sem bila, da sem nekaj novih idej pridobila od njiju, saj sem ju že v zgoraj omenjeni oddaji redno spremljala. Tako smo najprej pripravile vsaka svoj bučkin zvitek z dimljenim lososom, potem smo okrasile okusne Tejančki čokoladne cup cake-e, spekle svojo palačinko in naredile preproste sirove lizike. Šlo je za preproste hitre in zdrave prigrizke. V tej delavnici je že na daleč dišalo, prav tako pa je bilo vse izredno okusno.


Zadnjo delavnico, imenovano Superlooks, je vodila zelo znana vizažistka Mateja Pozeb Očko. Podala nam je res kar nekaj dobrih nasvetov, od podlage, do senčeja, od kvalitetnih produktov kot tudi do kombiniranja s stylingom. Tukaj je nekaj njenih nasvetov:
1. Za dolgo obstojnost nanašaj vse izdelke v majhnih količinah.
2. Za lepo podlago je pomembna tudi lepa koža, zato vsaj dvakrat na teden naredi piling.
3. Make-up prilagajaj svojim potezam, počutju in stylingu.
4. Če je styling pisan in sestavljen iz treh ali več barv, barve na obrazu kombiniraj tako, da izbereš nevtralne, naravne tone, ali pa make-up popestriš z enim od tonov v stylingu, vendar naj bo identičen.
5. Rdeča obleka - rdeče rdečilo na ustnicah? Ni nujno. Pazi na odtenek rdečila - naj bo bodisi enaka barvi stylinga ali pa v nasprotnem tonu.

Punce smo se med drugim tudi slikale v digitalnem fotoavtomatu in pod sliko zapisale, za kaj smo se tisti dan odločile in sliko pritdrile na pano.




Dogodek se je tako uspešno končal. Sama sem bila videti kot smrt, saj me že nekaj dni obdaja slabost, vendar sem se skušala maksimalno sprostiti in uživati. Upam, da bo v prihodnje še kakšen temu podoben dogodek, saj bi ga z veseljem ponovila. Večina slik je slabo kvalitetnih, tiste všečne pa sem jih ukradla prijateljici (Tamara, ne se jezit hehe). Počakam pa še na profi slike in mogoče objavim še kakšen utrinek.

xoxo, Valentina

2 komentarja:

  1. O super jst bi tudi šla na kak tak dogodek...ful luštno.ma si se kje prijavila, so te izbrali ali je bil organiziran za kogarkoli in sem ga spregledala:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je blo super! :)

      Na facebook-u je bil kao nek kviz, pa so potem kar vse povabili :) lahko spremljaš njihovo stran Brez skrbi, mogoče bo v prihodnosti še kakšen dogodek :)

      Izbriši

Thank you for all your lovely comments!