nedelja, 17. maj 2015

Water marble


Včeraj sem objavila nekaj fotografij ene izmed tehnik ustvarjanja na nohtih, ki sem jo zasledila na instagram profilu @nailsartvidss, danes pa objavljam drugo tehniko. Ta me je najbolj navdušila, čeprav moram priznati, da ni enostavna. Vseeno sem izbrala tisto, ki mi je delovala manj zahtevna.

Kot že ime pove - water marble - je tehnika povezana z vodo. V lonček nalijete vodo in izberete barve laka, s katerimi želite ustvariti nekakšno mavrico. Sama sem izbrala Essie lake, saj so izredno kvalitetni, kar se še posebej opazi pri svetlejših, nežnih odtenkih. Najprej sem izbrala Catrice lak svetlega odtenka, ki v vodi sploh ni bil zaznaven, zato sem se odločila kar za 3 Essie lake, odtenkov Funny face, Jamaica me crazy in Lilacism. V vodo tako izmenično na sredino kanete po eno kapljico laka. Nato narišete vzorec (jaz sem si pomagala kar z zobotrebcem), vanj daste prst (noht sem pred tem obarvala z belim odtenkom in ga zaščitila; lahko ga z zaščitnim lakom ali kar z lepilnim trakom), odvečni vzorec pa odstranite z vatirano palčko. Takoj za tem si okoli nohta odstranite zaščitni lak, noht pa nalakirate z nadlakom.

 

Mislim, da za prvič ni tako slabo. V prihodnje bom poskusila vmesne postopke poslikati, zagotovo pa se bom lotila ideje, katere vzorec spominja na rožo. Vsekakor si oglejte zgoraj omenjeni profil. Mislim, da bo vse lakoholičarke navdušil tako kot je mene.

Pozdravčki.

xoxo

6 komentarjev:

  1. Oo fuul lepo ti je uspelo! Res čudovito pride ^^ Morem sama probati čeprav sem skoraj 100% da ni šans da mi uspe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :) Ni mi sicer uspelo čist tak kot bi moglo bit, ampak v redu.
      Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo :D
      Kar poskusi, men je bil sam postopek zelo zabaven, tako da mi na koncu izid ni bil več tako pomemben :D

      Izbriši
  2. Super ti je to uspelo ;) jaz sem tudi razmišljala, da bi enkrat preizkusila, ampak se mi zdi tako velika packarija, da bi me minilo že preden bi dokončala manikuro :D upam, da boš v prihodnje res poslikala vse vmesne postopke in mogoče me bo potem le prepričalo, da tudi sama preizkusim to metodo..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niti ni tako velika packarija kot sem v bistvu sama mislila, da bo :)
      Jaz sem se precej zabavala hehe :D
      Bom bom!

      Izbriši
  3. Joj jaz sem že probala parkrat pa enostavno laki niso blii odzivno na vodo, tako kot si rekla, da se je tebi zgodilo pri Catrice laku, tako da ja bom v bližnji prihodnosti sprobala še enkrat tehniko, ker res lepo izpade :)


    xoxoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No kar sprobaj, meni je bilo zabavno :) bom vsekakor še delala :)

      xoxo

      Izbriši

Thank you for all your lovely comments!