nedelja, 3. maj 2015

10 facts about me

Malo drugačna, a po svoje zanimiva objava. Tokrat sem se odločila, da se ''predstavim'' v drugačni luči. Ker sem že na nekaterih tujih blogih zasledila podobno objavo, sem se odločila, da jo napišem še sama. Upam, da vas ob kakšnem dejstvu vsaj malo nasmejim. Navsezadnje smo vsi krvavi pod kožo.


10 naključnih dejstev o meni:

1. Sem zelo nasmejana oseba. Že na splošno, ko se pogovarjam z neko osebo, se smejim. Lahko bi rekla, da je vsaj polovico dneva na mojem obrazu videti nasmeh. Sicer pa pravijo, da je smeh pol zdravja.

2. Sem zelo čustvena oseba. Kadar čutim veselje, se smejim. Kadar se počutim potrto, ranljivo, se lahko tudi zjočem. Velikokrat se zgodi to, da ljudem pustim, da me zbadajo ali užalostijo na drugačen način, nazaj jim pa ne upam povedati tega, kar v tistem trenutku čutim. Čeprav sem se v tem malo popravila.

3. Sem pesimistična oseba. To je mišljeno v mojem pogledu. Zase ne bom nikoli trdila nekaj pozitivnega. Npr. na faksu odpišem izpit, za katerega ne bom rekla: ''Ja saj vem, da sem ga nardila.'' Rajši pričakujem manj kot pa, da sem potem bolj razočarana.

4. Sem nesamozavestna oseba. V življenju sem dala že marsikaj težkega skozi, kar mi je samozavest samo zbijalo nižje in nižje. Konstantno delam na tem, ampak se vedno najde nekaj, kar situacijo spet poslabša.

5. Sem sramežljiva oseba. Seveda z osebami, s katerimi sem ves čas v stiku, tega ne pokažem. Drugače je z ljudmi, ki jih prvič spoznam. Takrat že skorajda začnem jecljati, gledam v tla, se zazrem v kakšno točko, osebe ne upam pogledati v oči in še bi lahko naštevala.

6. Sem klepetulja. Glede prejšnje točke je tukaj z ljudmi, s katerimi sem ves čas v stiku, situacija ravno obratna. Ves čas bi samo govorila. Velikokrat filozofiram, vendar se tega spomnim malo prepozno. Ampak ja, meni je muka biti tiho. Pred kakšnimi 7 leti sem bila s prijateljicami v kinu in seveda sem kot običajno na You Tube kanalu prej preverila trailer. S prijateljicami smo tako med gledanjem filma govorile, kaj se bo naprej zgodilo. In seveda sem bila jaz najbolj glasna. Moškemu, ki je sedel zraven mene, je bilo to dovolj in se na glas zadrl, da naj bom že tiho s tem komentiranjem, da bi on pač rad film gledal brez tega, da zaradi mene pozna sam nadaljni potek. No, bilo je res neprijetno, priznam mojo napako, zato jo od takrat naprej ne ponavljam več (smeh).

7. Bojim se psov! To je neke vrste tragikomedija. Mislim, kdo se pa boji psov? Ampak tudi takšni ljudje obstajamo. In sedaj vas zanima, zakaj se jih bojim?! Ko sem bila stara kakšnih 8 let, sem se v našem kraju v parku rolala, na kar je za mano začel teči pes, ki je bil videti res zelo jezen, slina mu je kar iz gobca ven gledala, povrhu pa je lajal kot zmešan. V tistem sem se zrolala čez travnik in šla na cesto, kjer je bilo res veliko kamnov in seveda sem grdo padla - cel hrbet sem imela krvav, pa še kamenčki so se mi zarili v kožo. Psa je tako prav čas poklicala lastnica, ampak od takrat strahu na žalost nisem izgubila.

8. Obožujem glasbo! Res zelo rada prepevam, ritmiziram kar tako po malem, igram tudi s kakšnimi pribori oziroma s tistim, kar mi najprej pade pod roke. Da ne govorim, kako glasno se derem pod tušem - bogi sosedje (živim v bloku, zato ...). Na vsake toliko časa se rada spravim za klavir, od koder me potem nekaj ur ni.

9. Sem oseba, ki je res antitalent za šport. Športa res ne maram. Že od kar so se v osnovni šoli začela kakšna tekmovanja, sem bila vedno zadnja. Pri teku sem bila zadnja (vsi pred mano so se že odpočili, preden sem pritekla na cilj, haha), ali pa sem npr. pri odbojki od učitelja dobila glavo v žogo (dejansko sem skorajda videla zvezdice pred očmi). Nekaj časa sem v začetku študijskega leta hodila v fitnes, pa sem na žalost hitro izgubila motivacijo. Če že, sem vedno za akcijo, kadar se govori o sprehodih. Te obožujem!

10. Naj bo še govora o hrani ... Obožujem testenine! Njim se res ne morem odpovedati. Najrajši imam testenine s tuno (se mi jih je kar zaluštalo, hehe), takoj za njimi sledijo testenine s kislo smetano in skuto - božanska kombinacija! Rada pa jih imam tudi s kombinacijo zelenjave, mletega ali nemletega mesa, ob skledi solate ...

Tako! Še bi lahko naštevala, ampak mislim, da je 10 očitnih dejstev čisto dovolj. Se je morda katera našla v čem, sva si mogoče v kakšnem dejstvu podobni?

xoxo

15 komentarjev:

  1. Zelo zanimiva objavica, sem jo prav z veseljem prebrala. Tudi jaz sem antitalent za šport se rada smejim in OBOŽUJEM testenine. ;) ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Larisa! :)
      Nasmejane osebe smo mislim, da res tople osebe :)

      Izbriši
  2. Jooj midve pa sva si podobne :D prav več kot pol dejstev je istih pri meni :P
    super objavica drgač*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljudem, ki so v stiku s takšnimi kot smo me, vsaj dolgčas ni :P
      Hvala :*

      Izbriši
  3. O, midvi pa sva si zelo podobni! :) Sploh kar se točk 2, 3, 4, 5 - čisto v vseh besedah se najdem! S tem da imam jaz problem, da težko navežem stike, ravno zaradi sramežljivosti in nesamozavesti. :/
    Pa točka 9, haha. xD Tudi jaz sem antitalent za šport in raznorazne igre z žogo. :D Sprehode pa res zelo obožujem in z njimi rada 'težim' svoji mami ali/in pa fantu. :P

    P.S.: Ker obožujem tuno, se ne bi branila tega tvojega recepta za testenine s tuno (pa tudi za tiste s skuto in kislo smetano). :D Če boš kdaj imela čas/voljo, bi bila zelo vesela objave o tem. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da nas je kar dost takih :) Glede sramežljivosti in nesamozavesti sem pa pri stikih enaka :) Sprehodi pa zmagajo, jaz ves čas težim mami pa prijateljicam, ampak tako pa vsaj nekaj malega migamo :)

      Glede testenin je pa tako. Kadar jaz kuham, delam res zelo enostavno, ker ne maram veliko priprave pa vsega tega, potem pa še vmes kaj pozabim ... Testenine s tuno so čisto enostavne - ko skuhaš testenine, vmešaš še samo tuno iz konzerve pa je to to (nekateri imajo radi popečeno tuno, meni ta način ni ravno všeč). Testenine s skuto in kislo smetano pa delam na 2 načina - prvi je, da ko testenine (običajno makarone) skuham, jih zmešam s pol kile skute in pol kile kisle smetane (za 3 do 4 osebe), druga varianta pa je, da ko kuhane makarone pomešaš s skuto in kislo smetano, da daš zraven še eno jajce in daš pečit za 20min, tam nekje, se vidi potem, ko zgornja plast makaronov dobi bolj rumeno barvo :)

      Izbriši
    2. O, hvala za hiter odgovor oz. recept! :) Bom oboje poskusila, verjetno še ta teden. :P Bi te pa še vprašala, če dodaš kar vred z oljem v katerem je tuna, ali ga odliješ? Verjetno je za boljši okus bolje, če olja ne odliješ stran? :))

      Izbriši
    3. Nevem kako je z oljem, jaz ga po navadi odlijem, ker sem se zadnjih nekaj let navadla, da olja čim manj uporabljam :P

      Izbriši
  4. Zdaj bi pa jaz tudi testenine s tuno:D Jaz se tudi najdem v marsikateri tvoji točki. 2,3,4,6,8 in 10 se vse strinjam s tabo:). Zanimivo branje:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj jaz se jih dejansko ne morem naveličati :D vsak teden so vsaj enkrat na ''meniju'' :)
      Smo si ljudje včasih med seboj kar podobni :) hvala! :)

      Izbriši
  5. to da si klepetulje mislim da si že pokazala skozi celo srednjo šolo hahah :''D

    sploh nisem opazla tele objave jst te pa še povrhu tagam v uno 23 questions about me. sorči :)

    foreverevereveryoung.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Pes ni kriv, da si ti padla in se poškodovala.
    Za to, da te je lovil, je pa kriva lastnica.
    Boj se ljudi, ne živali.
    Pri psih ne boš našla škodoželjnosti, zahrbtnosti in nevoščljivosti, kot pri ljudeh. Našla boš le ljubezen, hvaležnost in zvestobo. ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jaz bi jih pomoje lahko vsak dan jedla :D
    Joj jaz se majhnih in velikih :/ nekateri pravijo, da je fajn it v tista zavetišča :)

    OdgovoriIzbriši

Thank you for all your lovely comments!